Наши товары

О нас


Видеогалерея

Полезно знать

Статьи

Дитячі майданчики

Будівництво спортивних і дитячих майданчиків в місті Сумах

Сумчани в 2018 році подали на затвердження 90 проектів, це рекордна кількість за останні декілька років:

+ 36% в порівнянні з 2017р

+ 20% в порівнянні з 2016р

Загальна сума по всім проектам складає - більше 65,2 млн. грн. а передбачено лише 10 млн. грн. Найбільшу кількість проектів активісти подають, в категоріях «Здоровий спосіб життя» та «Благоустрій міста».

Як і в інших містах України істотний відсоток запропонованих проектів стосується будівництва або реконструкції спортивних і дитячих майданчиків, облаштування дворів і зон для занять спортом і стадіонів . Навчальні заклади зі своєї сторони ініціюють реалізацію проектів по благоустрою через бюджети профільних міністерств територій та поновлення місць для заняття спортом. Скільки з поданих проектів отримають фінансування с бюджету 2019року ще не відомо.

Для будівництва спортивного майданчику необхідно підготувати проект та провести тендер на закупівлю матеріалів та послуг. Кожен с таких проектів включає в себе секційну огорожу зі зварної сітки, покриття самої площадки, спортивний інвентар та освітлення. Зазвичай в умовах обмеженого фінансування, будівництво спортивного майданчику проводять в декілька етапів (років), та намагаються економити на якості.

Саме на етапі проекту важливо закласти всі якісні показники та характеристики якими би булло неможливо знехтувати. В більшості випадків використовують типові проекти в яких неточності дозволяють підрядникам зменшити вартість будівництва за рахунок використання «простих» матеріалів. Мається на увазі на матеріалів неналежної якості, а матеріалів які не призначенні для такого будівництва.

Так наприклад для гри в футбол можна використати «штучну траву», або монолітні резинові покриття, але не рекомендують використовувати резинову плитку. Резинова плитка, як стверджують професіонали протримається два-три роки, та буде потребувати ремонту/заміни.

Конструкція огорожі також повинна враховувати можливі навантаження, фахівці рекомендують для будівництва спортивних майданчиків використовувати секційну огорожу зі зварної сітки, виготовлену за технологією подвійного горизонтального прутка між якими вертикальний. Так в торцях та кутах майданчику (місця найбільшого зносу), рекомендовано використання сітки ПРОП 6/5/6 (два горизонтальні прути 6мм між якими прут 5мм), з додатковим захистом у вигляді спеціальної огороджувальної сітки 150х150х4,5мм (для гасіння сили удару м’ячем).
Потрібно пам’ятати правильно виготовлене технічне завдання для проектувальників та підрядників дасть змогу отримати спортивний об’єкт високої якості, не соромитися звертатись до виробника огорожи для спортивних майданчиків та покриттів .