Наши товары

О нас


Видеогалерея

Полезно знать

Статьи

Дитячі майданчики

Облаштування спортивних та дитячих майданчиків у місті Фастові

02.07.2018. Облаштування спортивних та дитячих майданчиків у місті Фастові продовжується

У місті в попередні роки відчутно спав інтерес населення, а особливо молоді, до здорового способу життя. На це впливало багато чинників. Серед них – обмежена і не в повні якісна кількість місць для активного, в тому числі сімейного дозвілля.

Оскільки створення умов для організації занять фізичною культурою, спортом та змістовного відпочинку, безпечного та комфортного середовища для проведення вільного часу дітей та молоді насамперед залежить від міської влади, у жовтні 2016 року було розроблено і прийнято депутатами Програму «Про забезпечення умов для заняття спортом та облаштування дитячих майданчиків у місті Фастові на 2016-2020 роки». Її фінансування мало здійснюватись за кошти міського бюджету.

До її виконання місто приступило практично одразу, хоча цьому передувала змістовна підготовча робота, без перебільшення, всієї громади. Було проведено інвентаризацію облаштованих місць дитячого та молодіжного активного й здорового відпочинку, врахування пропозицій фастівчан стосовно того, де, на їхню думку, потрібно встановити ігрові та спортивні майданчики, розробка проектно-кошторисної документації тощо.

Спершу у переліку було 36 адрес, а у затвердженій радою програмі їх стало 51. І того ж року встигли через систему “ProZorro” придбати і встановити 11 майданчиків різного призначення.

Як і передбачалось Програмою, у 2017 році добра справа продовжилась. На її реалізацію було витрачено майже 700 тис. запланованих бюджетом гривень, які були витрачені на придбання і встановлення 13 дитячих та одного спортивного майданчика. Також того року вдалося встановити ще п’ять спортивних площадок на майже 400 тисяч гривень.

Турбота про облаштування місць для цікавого відпочинку та занять спортом юних і старших фастівчан залишилися одним із важливих напрямків роботи міської влади і в 2018 році.

У дворах житлових будинків один за одним продовжують з’являтись нові платформи для розваг, занять спортом, популяризації здорового способу життя та реалізації позитивних здібностей. З початку року в місті запрацювало ще 8 дитячих майданчиків, облаштованих ігровим обладнанням, та встановлено три комплекси вуличних тренажерів. Таким чином, вже заповнені 34 адреси, а це майже 70 відсотків від запланованого.

Фастівчани гідно оцінили зусилля міської влади у цьому напрямку.

Втім, як кажуть, апетит приходить під час їжі. І вже цього року, зважаючи на запити і потреби громади, до Програми депутатський корпус вніс зміни, додавши до неї ще 24 адреси для встановлення розважально-тренувальних споруд. Тобто, до 2020 року у Фастові у всіх мікрорайонах, практично у всіх подвір’ях багатоповерхівок з’являться місця для активного дозвілля, де відпочиватимуть та займатимуться фізкультурою як маленькі фастівчани, так і їхні батьки.

Дитячий майданчик, встановлення дитячого ігрового спортивного майданчика, ігрові комплекси, облаштування дитячих майданчиків