Наши товары

О нас


Видеогалерея

Полезно знать

Статьи

Дитячі майданчики

Дитячий майданчик. Облаштування дитячих ігрових майданчиків в Києві

Дитячий майданчик Київ - місце, призначене для гри дітей, переважно дошкільного чи молодшого шкільного віку. Хоча старшим дітям та підліткам також цікаво буде позайматися на спортивниму гімнатсичному вуличному знарядді.

Оптимальне місце для дитячого майданчика в Києві - паркова зона. Всі елементи дитячого майданчика мають відповідати віку, росту, вазі та фізичним можливостям дитини. Майте на увазі, облаштовувати дитячий майданчик в Києві необхідно у відповідності до вимог безпеки для ігрових елементів, таких як безпека матеріалів, максимальна висота вільного падіння, зони безпеки. Так, наприклад, дитячий майданчик для маленьких дітей по можливості слід розташувати в межах видимості з вікна приміщення, де знаходяться старші і достатньо близько, щоб Вам було чути, якщо малюк впаде та заплаче. Старшим зазвичай потрібна самота - у такому випадку дитячий майданчик Київ можна відгородити рослинами, що плетуться, на спеціальних підпорках.

Спробуємо ж розібратися, як правильно облаштувати дитячий ігровий чи спортивний майданчик в Києві, щоб і діти раділи, і батьки були спокійні.

Будівництво ігрових майданчиків Києві

Згідно існуючих нормативів, всі дитячі ігрові комплекси в Києві з обладнанням вище півметра заввишки повинні мати спеціальне покриття, що запобігає дитину від травм. При цьому бетон, асфальт, а також трава є невідповідними для цих цілей покриттями. Так, бетон не володіє пружними властивостями, а трава швидко зношується. А ось гумові покриття дуже стійкі не тільки до стирання, але і до атмосферних впливів.

Гумове покриття може мати як один, так і декілька шарів, а також різну кольорову гаму. При цьому вартість такої підлоги виявиться ненабагато більше вартості, скажімо, асфальту.

Для того, щоб здійснити монтаж ігрових майданчиків Києві з використанням гумової крихти, необхідно витримувати наступні вимоги по підготовці основи:
• Слід витримати рекомендовану товщину бетонної основи і гравійної подушки. В якості основи також підійде і асфальт, які вкладається на пісок і щебінь
• Основа (бетон,асфальт) не повинна бути тільки що покладені. Для кожного покриття в цьому випадку свої терміни – для бетону, наприклад, повинно пройти не менше 28 днів
• При укладанні підстави слід виконувати разуклонку величиною в два відсотки для здійснення стоку води
• Підстава необхідно виконувати рівним (плюс-мінус п’ять міліметрів)

Покриття з гуми, за допомогою якого здійснюється інсталяція ігрових майданчиків – це, в більшості своїй гумова крихта та поліуретанове сполучна. Кожен з цих компонентів додає свої корисні властивості покриттю. У загальній складності, в результаті виходить еластичне, міцне і довговічне покриття. Покриття з гумової крихти може бути як виготовленим в промислових умовах (у вигляді окремих матів або рулону), так і наливним. Якщо мова йде про наливному покритті, то воно виготовляється безпосередньо на ігровому майданчику. Для цього крихта і сполучний елемент перемішуються з барвником у місці здійснення робіт. У результаті виходить вязкообразная маса, яка згодом і розподіляється по поверхні основи. В процесі розподілу контролюють отримання потрібної товщини і форми, після чого нанесена на основу маса утрамбовується. Результатом стає однорідне і безшовне покриття. Примітно, що таким чином можна створювати різнокольорові комбінації, що особливо актуально для дитячих майданчиків.

Крім усього іншого, будівництво ігрових майданчиків в Києві, особливо на відкритому повітрі, потребує дотримання температурного режиму. Так, якщо мова йде про наливних покриттях, то роботи можна виконувати при температурі не нижче +12 градусів. Також слід стежити за тим, щоб основа не була мокрою від дощу. По завершенню монтажних робіт слід витримати добу для полімеризації крихти, а через сімдесят дві години майданчиком можна користуватися.

Основними типами покриття вважаються варіанти товщиною десять і двадцять міліметрів. Більш тонкий варіант підійде для укладання на жорстку основу, наприклад, бетон, а для монтажу безпосередньо на грунт (утрамбований) підійде варіант збільшеної товщини. Найпопулярнішими колірними варіаціями для ігрових майданчиків є цегляний, зелений, чорний і сірий, а також їх різноманітні комбінації.

Покриття з гуми зручні в експлуатації. По-перше, легко зберігається первісна привабливість, по-друге, таке покриття дуже легко очищається від будь-яких можливих забруднень. Також слід зазначити, що ігрові майданчики мають особливі вимоги щодо безпеки. Зокрема, повинна бути забезпечена не тільки захист від можливих травм, але і екологічна чистота покриття. Всім цим вимогам цілком відповідають підлоги з гумової крихти. Травмобезопасность забезпечується за рахунок м’якою і шорсткою поверхні матеріалу. Так що навіть падіння на таку поверхню буде безпечним. Також цей матеріал не кришиться. Що стосується екологічності, то можна з упевненістю стверджувати, що гумова крихта не містить в собі шкідливих для здоров’я речовин.

Гумові покриття є на сьогоднішній день дуже популярними підлоговими покриттями. Відбувається це не тільки завдяки його травмобезопасності. Пружність і відсутність ковзання дозволяє експлуатувати матеріал протягом тривалого часу. Примітно, що використання технології наливних підлог дозволяє отримувати безшовні покриття, а значить, така підлога, що не має точок з’єднання, прослужить ще довше (порівняно з рулонним матеріалом). Слід зазначити, що гума створює дуже пористе покриття, яке добре пропускає воду. Значить, на ігровому майданчику не буде ні бруду, ні калюж. Крім того, сучасні покриття відповідають всім вимогам безпеки навіть європейського рівня. Також в даному випадку мається можливість створювати унікальні багатобарвні покриття.

Отримані таким чином підлогові покриття стійкі до різного роду екстремальних впливів – наприклад, на них не залишається порізів. Крім того, така гума не взаємодіє ні з маслом, ні зі змащеннями, ні з іншими рідинами, включаючи бензин і розчинники. Порізів на поверхні такого майданчика не виникне завдяки еластичності покриття. Також гумові підлоги неймовірно стійкі до агресивних погодних дій. Температурний режим експлуатації такої підлоги знаходиться в діапазоні від мінус сорока до плюс вісімдесяти градусів Цельсія. Завдяки своїй водопроникності гумові покриття є оптимальним варіантом для відкритих ігрових майданчиків, оскільки вже через двадцять хвилин після попадання вологи поверхня буде сухий і безпечною для використання. Крім безпеки, гумові покриття популярні ще й завдяки простоті монтажу.