Наши товары

О нас


Видеогалерея

Полезно знать

Статьи

Дитячі майданчики

Дитячі гірки

Чи звертали Ви свою увагу на те, який елемент гри знаходиться на дитячих майданчиках та користується найбільшою популярністю серед дітлахів. Безумовно це дитячі гірки. Та ніхто ніколи не замислювався, чому саме цей елемент дозвілля міцно засів у нашому житті? На допомогу приходить історія, яка оповідає, що ще на старовинній Русі гірка користувалася успіхом не лише у діток, але й у дорослих. Цілком зрозуміло, що таких гірок, як у теперішній час не було, і послуги з їх виготовлення надавала погода. Дитячі гірки потребують всього на всього пагорба, багато снігу та морозу. У нас час залиті гірки досі користуються популярністю.

У деяких містах, наприклад у Київській Русі, виготовляли найсправжнісінькі літні гірки, які являються прототипом сучасних дитячих гірок. Створювалися вони з дуба, а для покращення системи ковзання змащувалися сумішшю смоли та ведмежого жиру. Безумовно такий склад служив не довго, але надавав можливість «прокотитися з вітерцем». Літніми дитячими гірками користувалися лише вищий прошарок суспільства, так як прості люди не могли цього собі дозволити. Саме тому великою популярністю користувалася зимова ковзанка. Особливо потрібно відмітите те, що ці розваги були улюбленими не лише дітьми, але й дорослими і кожне зимове свято супроводжувалося катанням з гірки.

Дитячі гірки настільки люблять дітки, що це не потребує довгих дискусій, але дуже важливо, щоб це не тільки приносило задоволення, але й розвивало. Ви хочете знати які зміни відбуваються з дитиною? У першу чергу фізичний розвиток, а також розвинення моторики, яка являється необхідним компонентом формування дитини. Ну і звісно фактор соціалізації, тому що міські дитячі гірки збирають навколо себе багато однолітків і саме тут формуються перші навики спілкування.

У повсякденному житті кожний малюк майже гарантовано потрапляє у стан «не лізь – вб’є!». Йому не можна швидко бігти, тому що бабуся чи няня не доженуть, забороняється лізти на дерево, тому що зламається, не можна висіти на заборі по тій ж причині і повзком досліджувати канави і простір під лавочками для збереження здоров’я. Можна лише сидіти та бажано мовчати аби не відволікати дорослих від важливих бесід та справ.