Наши товары

О нас


Видеогалерея

Полезно знать

Статьи

Дитячі майданчики

Спортивний майданчик. Білогороща, Львів.

У Білогорщі облаштували спортивний майданчик за кошти громадського бюджету

Новий ігровий простір для дітей. У мікрорайоні Білогорща, що в Залізничному районі Львова, місто власним коштом облаштувало сучасний спортивний майданчик . Цей проект – переможець громадського бюджету міста. Мешканці вперше брали участь у конкурсі, але це не завадило їм зібрати достатньо голосів. Тепер дітлахи мають територію, де можуть займатися спортом чи просто балакати.

У мікрорайоні Білогорща, який розташований на окраїні Львова , мешкає багато дітей. Але єдиним місцем, де вони могли б зібратися, донедавна був лише стадіон.

«Люди, коли їхали сюди, не розуміли, що тут може бути цікавого. Але тепер, коли приїжджають, то бачать, що тут починає вирувати життя. Ну повірте, протягом літа тут багато дітей збирається. До 50-60. І не тільки місцевих, а й з Левандівки приїжджають», — пояснив один із співавторів проекту дитячого майданчика Михайло Семко.

Та тепер тут є сучасний дитячий майданчик. Для цього мешканці створили проект. Він набрав необхідну кількість голосів і став одним із переможців громадського бюджету Львова. Місто повністю оплатило облаштування комплексу. А це півмільйона гривень.

«Досягненням дуже задоволені, оскільки нам практично все вдалося реалізувати, що ми задумали. Навіть, можливо, більше, ніж сподівалися. Найскладніше це було пройти голосування, оскільки в нас громада дуже нечисельна. Білогорща — приватна забудова, тому змагатися з містом не так просто», — пояснює ініціаторка проекту Ярина Білецька.

Вуличний спорткомплекс усім до вподоби. Тепер місцеві дітлахи зможуть займатися на турніках, драбинах та іншому споряджені. Старші ж мають нагоду позмагатися у волейболі на піску. Або ж позайматися на тренажерах, щоб тримати себе у формі.

«Весело. Компанію тут можна знайти. Займатися спортом, грати в різні ігри, волейбол, відтискатися», — розповідають перші відвідувачки майданчика Соломія і Оксана. «Це такий хороший початок у нашій Білогорщі. Я думаю, що таких забудов буде набагато більше, тому що діток у нас дуже багато», — додає Ганна, яка привела дітей на новий майданчик.

Та на цьому місцеві мешканці зупинятися не хочуть. Вони подали ще один проект на громадський бюджет. І сподіваються, що невдовзі отримають кінотеатр під відкритим небом — оновлення діючого Народного дому «Білогорща».