Наши товары

О нас


Видеогалерея

Полезно знать

Статьи

Дитячі майданчики

Велопарковки в Житомирі

Антивандальний велопрокат із GPS та нові велопарковки обіцяють в Житомирі

Кількість велопарковок у Житомирі збільшується. 100 тисяч гривень на їх облаштування виділили з міського бюджету Житомира влітку 2016-го. Тоді ж встановили таку першу комунальну біля міської ради.

За рік, на цій велопарковці презентували велосипед із системою прокату. В Україні таких ще немає, а велики і фіксатори дорогі, коментував уповноважений із велотранспорту. Гроші обіцяв дати інвестор з Китаю.

Прокат велосипедів повинен забезпечувати електронний фіксатор, пов'язаний з мобільним додатком в телефоні. На кожному велосипеді – електронний замок із GPS-трекером, що робить його антивандальним. У пристрої вмонтована сім-картка, і завдяки інтернету – розраховуватиметься вартість проїзду. Тоді планували запустити такий прокат навесні 2018-го, але чекали відповіді від китайських інвесторів. Зараз заступник міського голови по транспорту каже, що план із встановлення велопарковок виконують: їх вже більше сотні. А із закордонними інвесторами остаточно не домовилися.
Дмитро Ткачук каже: досі чекають перемовин з інвестором, сподіваються, що цьогорічний теплий сезон можна буде відкрити з новим велопрокатом