Наши товары

О нас


Видеогалерея

Полезно знать

Статьи

Дитячі майданчики

Велопарковки у Києві

18.10.2017
У Києві встановлять велопарковки біля музеїв, шкіл та лікарень

Паркувальні велосипедні стійки з'являться біля закладів культури, освіти та охорони здоров'я через три місяця після голосування в Київради.

Київським велосипедистам хочуть полегшити життя © Василь Артюшенко, DT.UA

Постійна комісія Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку погодила проект рішення, який передбачає встановлення паркувальних велосипедних стійок біля закладів культури, освіти та охорони здоров'я.

Депутати Київради наголошують — сьогодні це вкрай необхідно для мегаполісу, адже велика кількість киян пересідає на двоколісний транспорт. Столиця повинна створити безпечні та комфортні умови для руху на велосипеді, в тому числі встановити велопарковки для тимчасового зберігання транспорту.

Встановлення таких велостійок сприятиме популяризації здорового способу життя, створенню безпечних умов для руху на велосипеді для різних верств населення, а також значно поліпшить екологічний стан міста, переконані у мерії.

Проект рішення мають розглянути на пленарному засіданні Київради. Якщо депутати підтримають документ, то уже за три місяці такі паркувальні велосипедні стійки з'являться біля закладів культури, освіти та охорони здоров'я.

За даними Асоціації велосипедистів Києва, у травні-червні 2017 року дві третини (66%) велосипедистів у Києві рухалися тротуарами, порушуючи правила, і лише 34% по дорозі.

27 вересня велосипедисти провели під стінами Київської міської державної адміністрації акцію "Досить нас вбивати". Учасники встановили поряд з велопарковкою на вході до КМДА білий велосипед – міжнародний символ пам'яті велосипедистів, загиблих у ДТП.

Велопарковки, стійки для велосипедів, паркувальні стійки, вело парковки.