Наши товары

О нас


Видеогалерея

Полезно знать

Статьи

Дитячі майданчики

Дитячі ігрові майданчики та спортивні майданчики у Чернігові

У поточному році в Чернігові вперше за багато років розпочнуть реставрацію, а подекуди й повну заміну дитячих ігрових та спортивних майданчиків у дитячих садках та школах міста.

Відповідну Програму відновлення дитячих ігрових та спортивних майданчиків закладів освіти міста Чернігова на 2018-2020 роки затвердила сьогодні міська рада.

Оновлення обладнання дитячих ігрових і спортивних майданчиків та облаштування сучасних спортивних споруд сприятиме формуванню у дітей та їх батьків культури здорового способу життя. Це одне з найважливіших завдань, визначених міською цільовою Програмою розвитку освіти м. Чернігова «Освіта в житті нашого міста на 2017 – 2021 роки».

Прийняття Програми дозволить створити умови для активного відпочинку, фізичного та соціального розвитку дітей, а також зробити благоустрій територій закладів освіти міста Чернігова більш сучасним та привабливим.

Реалізація Програми розрахована на 3 роки. На це у міському бюджеті проектом передбачені кошти у загальному обсязі 12 млн грн.

На 2018 рік цим проектом заплановано відновити ігрові майданчики у найбільших дитячих садочках міста, які налічують по 14 груп кожен: № 1, 4, 22. Також, до проекту Програми включено відновлення фізкультурно-спортивного комплексу в школах №28, 29. На це з міського бюджету передбачено спрямувати 1 млн грн та 2 млн грн відповідно.

Станом на 01.09.2017 року в закладах дошкільної освіти комунальної форми власності виховуються 11 600 дітей, а у закладах загальної середньої освіти комунальної форми власності навчаються 27 244 учнів.

Управлінням освіти Чернігівської міської ради було обстежено та проаналізовано стан існуючих дитячих ігрових та спортивних майданчиків, які знаходяться на території закладів дошкільної та загальної середньої освіти міста, визначено рівень забезпечення ігровим та спортивним обладнанням та потреби в їхньому оновленні або повній заміні. Адже значна більшість ігрового та спортивного обладнання була встановлена ще під час будівництва самих закладів.

Кількісна та адресна прив’язка для встановлення дитячих ігрових та спортивних майданчиків у 2019-2020 роках буде визначатися міським управлінням освіти та затверджуватися рішенням Чернігівської міської ради. Управління освіти щороку інформуватиме Чернігівську міську раду про хід виконання Програми.